Economie

Reteaua stradala
Comuna Hoghilag se caracterizeaza printr-o retea stradala dezvoltata longitudinal, axa principala a localitatilor fiind reprezentata de drumul judetean DJ 142 E si drumurile comunale DC 24 si DC 24A primul pentru localitatea Hoghilag si celelalte doua pentru localitatile Prod si Valchid.
Starea retelei stradale este caracterizata de preponderenta arterelor cu imbracaminte din impietruiri si de pamant. Din 22 km drumuri publicve doar 6 km sunt asfaltati restul fiind pietruiti.

Poduri, podete
1699 este anul in care se mentioneaza construirea unui pod peste raul Tarnava Mare. Probabil ca au inaintea acestuia a fost si altul sau si altele nementionate de cronici. Podul se pare ca rezistat 122 de ani cand structura veche a fost intarita cu grinzi metalice. (Raica Ioan – DUMBRAVENI – Terra Medies – sinteza monografica – Editura Universitatii „Lucian Blaga” Sibiu/2004 – pagina 199.
De asemenea pe teritoriul com. Hoghilag mai sunt un numar de 15 de podete.

Reteaua feroviara
Comuna Hoghilag are acces indirect la reteaua feroviara, localitatile ei fiind deservite, pe calea ferata Bucuresti – Brasov – Cluj – Napoca – Oradea/Episcopia Bihor (magistrala 300), prin statia Dumbraveni situata la 20 km fata de statia Sighisoara si 18 km fata de statia Medias.

Retelele electrice
Comuna Hoghilag este alimentata cu energie electrica prin intermediul retelei de distributie de 20kV care este racordata la statia de transformare Dumbraveni (110/20k v-2×10 MVA). Reteaua locala de distributie de joasa tensiune  0.4kV este de tip aerian.In comuna Hoghilag sunt 4 posturi de transformare de tip aerian de 100 kVA-2 la Hoghilag, 1 la Prod si 1 la Valchid. Teritoriul comunei este strabatut de o linie electrica aeriana de inalta tensiune LEA 110kV.

Conducte magistrale de gaz
In Romania, primul zacamant de gaze naturale a fost descoperit in anul 1908 la Sarmasel, judetul Mures, cu ocazia unor cercetari geologice privind sarurile de potasiu. A urmat o perioada propice dezvoltarii distributiei de gaze, in anul 1941 fiind consemnata construirea primei conducte de gaze naturale de la Manesti catre Bucuresti, urmata de conducta magistrala prin care se aduc, un an mai tarziu, gaze naturale din Transilvania in capitala.
Bazele societatii de distributie a gazelor naturale au fost puse in anul 1975. In baza unei Hotarari de Guvern emisa in anul 2000, Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz se reorganizeaza in functie de activitatile pe care le presteaza, rezultand astfel DistriGaz Nord, companie care, in iunie 2005, devine parte a concernului german E.ON, prin achizitionarea pachetului majoritar de actiuni de catre E.ON Ruhrgas. Incepand cu luna aprilie 2006, compania se repozitioneaza pe piata specifica, adoptand un nou nume care-i demonstreaza apartenenta la Grupul E.ON, si anume E.ON Gaz Romania.
In prezent in satul Hoghilag sint racordati la sistemul national de distributie a gazelor naturale un numar de 25 gospodarii.

Retele de apa si canalizare
Localitatile comunei Hoghilag nu dispun de instalatii centralizxate pentru canalizarea apelor menajere .

Dezvoltarea retelei de apa
Dintre cele 3 sate componente ale comunei Hoghilag, numai localitatea Hoghilag este echipata cu instalatii centralizate de alimentarte cu apa 110 gospodarii. Alimentarea cu apa potabila a localitatilor componente Prod si Valchid se asigura din panza freatica de medie adancime (5-20 m) prin intermediul unor puturi forate individuale (520 la nivelul comunei din care 210 la Hoghilag, 98 la Prod si 212 la Valchid) si publice (stradale – 8 la nivelul comunei din care 3 in Hoghilag, 3 la Prod si 2 la Valchid).

Reteaua de telefonie
Companiile de telefonie mobila ce opereaza in Romania au clienti cetateni ai com. Hoghilag. Doar o mica parte sunt abonati ai Romtelecom – 70 abonati la Hoghilag, 2 Prod, 12 Valchid.

Dezvoltare economica
Zonele industriale
Activitatea industriala este slab reprezentata, potentialul economic al comunei fiind redus.