Gând bun din Hoghilag

Bun venit pe Tărâmul Tuberozelor!

Comuna Hoghilag este „Tărâmul Tuberozelor”, un loc unic cu oameni harnici și primitori. Suntem o comunitate cu rădăcini săsești, care își respectă istoria, tradițiile și patrimoniul.

La Hoghilag punem accent pe oameni și fiecare proiect al administrației locale are ca scop fericirea și bunăstarea cetățenilor noștri. Știm de asemenea că viitorul unei comunități va fi, peste ani, în mâna copiilor de astăzi, astfel încât investim în școlile și grădinițele din satele noastre. Am reușit deja să construim prima școală smart dintr-o comunitate vulnerabilă din România. Școala de la Valchid este una dintre cele mai moderne din România, deși în urmă cu câțiva ani era doar o școală de la țară cu toaleta în curte. Visul nostru este să oferim tuturor copiilor din comună șanse egale la educație astfel încât să poată deveni cetățeni activi ai comunei noastre.

Hoghilagul este și o destinație turistică rurală, fiind, așa cum este cunoscut de către turiștii români și străini, „Tărâmul Tuberozelor”.  Tuberoza este brandul localității noastre și simbolul hărnicie oamenilor din Hoghilag. Se crește greu, cu multă muncă, grijă și sudoare. Dar totul merită și puteți constata și dumneavoastră în fiecare toamnă, dacă participați la „Sărbătoarea Tuberozelor” de la Hoghilag. E de ajuns o vizită în grădinile sau pe câmpurile cu tuberoze pentru a vă încărca plămânii cu parfumul divin al acestei flori.

În curând, sperăm că tuberoza de Hoghilag să fie și prima floare românească recunoscută și protejată la nivelul Uniunii Europene. Am depus dosarul și suntem în perioada de evaluare a candidaturii.

Hoghilagul are și o zestre importante de clădiri de patrimoniu și biserici evanghelice, fiecare purtând peste ani poveștile oamenilor care au trăit pe aceste meleaguri. În satele comunei, în Hoghilag, în Prod și în Valchid, poți descoperi adevărate comori arhitecturale.

Cei care ne-au vizitat până acum spun că Hoghilagul este un adevărat tărâm de vis, înmiresmat la finalul verii de câmpurile cu tuberoze. Vă invit cu mare drag să ne fiți oaspeți și să ne descoperiți, asigurându-vă că vom fi mereu gazde bune și primitoare!

La Hoghilag, pe „Tărâmul Tuberozelor”, vii ca turist și pleci ca prieten!